علائم کمبود ویتامین D-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

علائم کمبود ویتامین D

بر اساس بررسی‌های انجام شده، به طور تقریبی تمام ایرانیان و گروه‌های سنی از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 16
کد خبر: ۲۰۸۷۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گلبن سهراب، دکترای تغذیه زندگی» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه ویتامین‌ها بعنوان مهمترین ریز مغذی در وعده‌های غذایی باید گنجانده شود، گفت: طبق بررسی‌های انجام شده، کمبود ویتامین D به طور تقریبی در تمام استان‌ها و همه گروه‌های سنی گزارش شده است.

سهراب گفت: البته دلیل این امر باید بررسی شود. تابش آفتاب نقش موثری در دریافت این ویتامین دارد؛ این در حالی است که آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی در کاهش این ویتامین در بدن موثر هستند.

وی اذعان داشت: در بسیاری از کشورها، غنی کردن لبنیات با ویتامین D در دستور کار قرار گرفته که این مهم در ایران در دست بررسی است. البته شماری از شرکت‌های فعال در صنایع غذایی این کار را عملی کرده اند، اما هنوز گسترده نشده است.
سهراب متذکر شد: ویتامین D جزء ویتامین‌های محلول در چربی است و تجمع آن در بدن می‌تواند خواص مسمومیت زایی ایجاد نماید.

این دکترای تغذیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: همواره بر این موضوع تاکید می‌شود که شیر مادر منبع غنی از تمام ویتامین‌ها و موادی است که برای رشد کودک نیاز است. در تهیه شیر‌های خشک سعی شده از فرمولاسیونی استفاده شود که به لحاظ وجود ویتامین‌ها به خصوص مشابه شیر مادر باشد.

وی ادامه داد: شیر مادر تنها در مورد این ویتامین نمی‌تواند نیاز نوزاد را رفع نماید. قبلا تجویز قطره AD از ۱۵ روز پس از تولد انجام می‌شد که در حال حاضر به دلیل کمبود این ویتامین در کشور، مصرف آن از ۵-۳ روز بعد از تولد آغاز می‌شود و تا پایان یک سالگی باید ادامه یابد.

سهراب با اشاره به این که نحوه دریافت این ویتامین بعد از یک سالکی نیز باید طبق دستور پزشک انجام شود، یادآور شد: نوزادان در بدو تولد معمولا کمبود ویتامین K دارند؛ چرا که این ویتامین به قدر کافی در شیر مادر وجود ندارد.

وی گفت: البته این ویتامین به طور طبیعی در روده انسان سنتز می‌شود. به بیان دیگر، باکتری‌هایی که در روده وجود دارند، می‌توانند بخشی از این ویتامین مورد نیاز را سنتز کنند. با توجه به این که محیط روده کودک استریل است، این باکتری‌ها در بدن وی وجود ندارد و به همین دلیل، دوز تزریقی ویتامین مذکور برای نوزادان تجویز می‌شود.

سهراب با تاکید بر این که تزریق این ویتامین برای نوزادان جزء پروتکل درمانی است، متذکر شد: در غیر این صورت امکان دارد نوزاد دچار خونریزی شود.

این دکترای تغذیه در پایان با تاکید بر این که لازم است در چکاپ‌های سالیان یا دوره‌ای سطح ویتامین D سرم خون اندازه گیری شود، متذکر شد: کمبود این ویتامین مانع از جذب کلسیم شده و از یاد نبریم که رشد کودکان وابسته به دریافت کلسیم است. /صد آنلاین

ارسال نظر
آخرین اخبار